Omahen Šikonja, Nejka: Vihar v meni

Leto izida: 2022Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Odraščanje je lahko zelo zapleteno. Prav odraščanje pa je v ospredju romana Vihar v meni, kjer pisateljica niza dogodke in razmišljanja najstnikov. To so devetošolci, ki zaključujejo osnovno šolo. Učenci 9. a  in 9. b razreda, ki se pripravljajo na NPZ (Nacionalno preverjanje znanja), razmišljajo kam se bodo vpisali v srednjo šolo in predvsem pripravljajo se na valeto. Vse to je v ospredju.

Spoznamo nekaj učencev z zelo različnimi osebnostmi in značaji. Vsak ima doma drugačno okolje, drugačne starše, drugačna pričakovanja. V šoli se seveda kažejo v povsem drugačni luči, mogoče izstopajo ali pa so raje bolj v ozadju, obdani s prijatelji ali pa raje sami s seboj, vsekakor pa se njihove zgodbe prepletajo. Glavni junaki so Tjaša, Viktorija, Urban, Anej in Erika s straši in njihova razredničarka Kristina Prešeren.

Odličen mladinski roman, ki poleg viharja, ki divja v vsakem najstniku vsebuje tudi zaplet, da boste knjigo z veseljem in vnemo prebrali do konca.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.