Oko besede

Festival Oko besede

Podelitev večernice je osrednji dogodek literarnega festivala Oko besede, ki tradicionalno poteka v Murski Soboti. Na tem strokovnem in družabnem srečanju se zberejo ustvarjalci slovenske mladinske književnosti, literarni strokovnjaki, bibliotekarji, književni pedagogi in založniki. Na njem obravnavajo aktualna vprašanja mladinske književnosti ter izmenjujejo medsebojne izkušnje in dognanja. Nagrado večernica za najboljše otroško oziroma mladinsko literarno delo minulega leta je leta 2023 za delo Bleščivka prejela Špela Frlic.

Na festivalu ima pomembno mesto simpozij, ki ga vsebinsko pripravlja revija Otrok in knjiga in na katerem tematizira aktualno problematiko slovenske mladinske književnosti. Izbrano simpozijsko gradivo je objavljeno v posameznih številkah revije.

OKO BESEDE 2023
V času od 14. do 16. septembra 2023 je v Murski Soboti potekalo 28. srečanje OKO BESEDEStalnica tridnevnega srečanja je tudi simpozij, ki ga v sodelovanju z društvom Argo, organizatorjem festivala Oko besede, vsebinsko pripravlja revija Otrok in knjiga. Tema letošnjega simpozija je bila Biografski in avtobiografski elementi v slovenski mladinski književnosti. Odvijal se je v petek, 15. septembra 2023. Prispevki bodo objavljeni v 117. reviji Otrok in knjiga.
Vabljeni k ogledu simpozija.

Dogodek je sofinancirala Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.