Novak, Vesna: Ujeti v viharju

Leto izida: 2001Področje: Leposlovje od 10. do 12. leta - PCiljna skupina: otroci

V četrtem delu zbirke Bumbarji, z naslovom Ujeti v viharju, nas pisateljica popelje v zimski čas. Taborniška skupina Bumbarjev se odpravi med zimskimi počitnicami na novo dogodivščino. Miha tokrat s seboj pripelje sestrično Špelo, ki se pridruži ostalim članom: Timiju, Anji, Filipu in Neji.

Tokrat jih čaka prava zimska dogodivščina. Odpravijo se v zasnežene gore in sicer v kočo Anjinega strica Alfreda, poimenovanega tudi »gorski duh«. Posebna pozornost je namenjena tudi njegovemu psu Thoru.

Seveda na poti zopet pride do zapletov, predvsem zaradi Timijevega soliranja. Vseeno se izkaže, da so taborniki srčni, pogumni in vztrajni. Predvsem pa so premagali vse strahove in se borili do svojih zadnjih moči, čeprav so bili ranjeni, izmučeni, prezebli in lačni.

Tudi v tej knjigi avtorica na koncu vsakega poglavja ponudi Drobtinico modrosti, ob koncu pa še dodatek Mala šola taborjenja.  Veselimo se že nadaljevanja in pričakujemo napeto dogajanje, mogoče prav v planinski koči, ki so jo junaki knjige spoznali v tem delu.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.