Novak, Vesna: Pasti divjine

Leto izida: 2020Področje: Leposlovje od 10. do 12. leta - PCiljna skupina: mladi

Taborniška skupina Bumbarji se znova poda na zanimivo dogodivščino. Novo šolsko leto se je začelo in vodnica Anja  že komaj pričakuje ostale Bumbarje: Timija, Nejo, Filipa in Miho. Ker je oktober in  je jesen že tu, dnevi pa so krajši in tudi hladnejši,  naše junake pričakuje naporen vikend v divjini.

Znova se z avtobusom podajo v neznano, tokrat v slovenske gozdove. Kmalu ugotovimo ali so se taborniki dobro pripravili na tokratno preizkušnjo. Postavljanje bivaka, priprava hrane in še marsikaj jih čaka kot vsakodnevni podvig. Razni zapleti in razpleti si sledijo. Kot pravi taborniki pa morajo biti zelo pozorni na svojo okolico in v času pustolovščine spoznamo kar nekaj zanimivih živali (rdečo lisico, divjo svinjo, lesno sovo in medveda). Kakšne pa so izkušnje živali in Bumbarjev, boste morali odkrili sami.

Ko srečajo gospo Herto, ki sama z mačkom Luciferjem, živi v samotni koči sredi gozda, se stvari začnejo nerazumno zapletati. Ko odkrijejo še podzemne rove in jim nekdo ukrade nahrbtnike in lastnino, pa postajajo zadeve že kar grozljive. Je Herta res čarovnica ali jim bo le pomagala iz zagate?

Po vsakem poglavju pisateljica ohranja Drobtinico modrosti, v dodatku pa je še vedno tudi odlična Mala šola taborništva, kjer so tokrat zbrani napotki o vozlih, užitnih gobah, topografskih znakih, orientaciji s kompasom, nekaj o lokostrelstvu ter za konec nekaj taborniških pesmi.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.