Novak, Vesna: Ekološka bomba

Leto izida: 2020Področje: Leposlovje od 10. do 12. leta - PCiljna skupina: otroci, mladi

Pisateljica dr. Vesna Novak v tretjem delu zbirke Bumbarji, z naslovom Ekološka bomba, poseže po novi tematiki in nam predstavi nove pustolovščine.

Naši junaki se spoprimejo z novo nalogo. Ker niso več med najmlajšimi taborniki, dobijo bolj zahtevno nalogo, da morajo poiskati primeren prostor za letni tabor. Peterica Bumbarjev se poda na lov za novo primerno lokacijo. Iskanje se seveda zaplete.

Ko pridejo na prvo lokacijo, odkrijejo kako se je vse spremenilo. Na travniku, kjer so pred leti taborili, je zraslo novo naselje.  Timi nato omeni prijateljico, ki naj bi živela blizu ene od možnih lokacij in seveda  se začuti nekaj ljubosumja. Tjašo kmalu srečajo in se dogovorijo, da bodo pri njej prespali, Tjaša pa jim pove vse o težavah v njihovi vasici. Filip se odpravi v knjižnico v samostanu, ostali pa se odpravijo proti vaškemu posebnežu, ki se ukvarja s čebelami. Še večji zaplet pa sledi s tovarno, težavami s pitno vodo, miniranjem, nočnimi prevozi tovornjakov…

Naši junaki začutijo, da se odvija velika zgodba, mogoče celo ekološka bomba. Pisateljica ohranja Drobtinico modrosti, v dodatku pa je še vedno tudi odlična Mala šola taborništva, kjer so tokrat zbrani napotki o nevarnih odpadkih, zastrupitvah, pikih žuželk in seveda izbor taborniških pesmi.

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.