Black, Holly: Ničeva kraljica

Leto izida: 2021Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

V zadnjem delu trilogije Ljudstvo zraka Jude nesrečno zaživi nazaj v človeškem svetu. Izgon iz Vilinske grude jo teži, vendar mora vseeno nekaj početi in njeno početje vključuje vilince in njihove dejavnosti. Prav pomanjkanje strateškega razmišljanja, pretkanosti in tveganja jo pripelje v nove zapletene naloge. Na eni od teh nalog spozna Grimo Mog, ki jo mora prepričati naj neha jesti druge vilince.

Kmalu Jude preseneti sestra Taryn, ki ubije svojega soproga, po pomoč pa se zateče k Jude. Ta se pod krinko, da je sestra, ki se mora udeležiti sojena, vrne v vilinski svet. Postavi se naproti svojemu krušnemu očetu Madocu, ki je medtem z gradu odpeljal polovico vojske in sklenil razna zavezništva v želji, da bi zamenjal kralja. Jude tudi ugotovi, kdo jo je tisti, ki jo je izdal.

Sledi spopad med Jude in Madocom, kjer je Jude hudo ranjena. Prav dejstvo, da je velika kraljica jo reši pred gotovo smrtjo. Ampak Jude sedaj postane morilska kraljica in ni več ničeva kraljica, kot se je še do pred kratkim počutila. Ko pride Madoc in izzove Cardana za krono, naredi kralj nekaj nezaslišanega in  sicer najprej z mečem, ki ga zasadi v tla prelomi prestol, nato pa še krvno krono. Tako se uresniči prerokba, ki je bila dana ob njegovem rojstvu, da bo za časa njegove vladavine prišlo do uničenja krone in pogube prestola. Ampak kovač, ki jo je skoval, jo je preklel in rezultat je, da se kralj spremeni v kačo. Konec pa si le preberite sami.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.