Nagrada, priznanje Slovenske sekcije IBBY in posebna zahvala za dolgoletno delo

28

november

2022

Tip prireditve: Drugo

Ciljna skupina: odrasli, starejši

Na fotografiji zgoraj: Podelitev nagrad in priznanj Slovenske sekcije IBBY, 25. 11. 2022, Knjižni sejem Ljubljana. Z leve:  Barbara Pregelj (Založba Malinc), Špela Ferlinc (žirija), dr. Sabina Fras Popović, Darka Tancer Kajnih. (Foto: FB BZ) Priznanje za Roberta Kerežija je zaradi njegove odsotnosti prevzela Darka Tancer Kajnih.

Nagrada, priznanje Slovenske sekcije IBBY in posebna zahvala za dolgoletno delo

Žirija Slovenske sekcije IBBY  v sestavi Špela Frlic (predsednica), Tilka Jamnik in Irena Matko Lukan je soglasno izbrala, izvršni odbor Slovenske sekcije IBBY pa potrdil prejemnike Nagrade in priznanj Slovenske sekcije IBBY za izjemne dosežke na področju promocije branja in mladinske književnosti za leto 2022.

Nagrado IBBY je prejela dr. Sabina Fras Popović, priznanje IBBY je prejel Robert Kereži, posebno zahvalo za dolgoletno delo na področju mladinske književnosti in branja je prejela Darka Tancer Kajnih. Vsi prejemniki so zaposleni v Mariborski knjižnici.

Priznanje je prejela tudi Založba Malinc, ki od leta 2012 izdaja kakovostno mladinsko književnost in si prizadeva za večjo književno raznolikost, osredotoča se  namreč na izdajanje avtoric in avtorjev s španskega govornega področja.
Posebno zahvalo za dolgoletno delo na področju mladinske književnosti in branja je prejela tudi mag. Tilka Jamnik.

Podelitev se je zgodila v petek, 25. novembra 2022, ob 13. uri, na Pisateljskem odru Slovenskega knjižnega sejma na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Tradicionalno prireditev v okviru Slovenskega knjižnega sejma so pripravili Slovenska sekcija IBBY, revija Otrok in knjigaDruštvo bralna značka - ZPMS in Sekcija za otroško in mladinsko književnost pri Društvu slovenskih pisateljev.

Prireditev je povezoval Boštjan Gorenc - Pižama, pogovore z ustvarjalci, ki so v preteklem letu prejeli nagrade in priznanja za literarna dela in ilustracije, pa Darka Tancer-Kajnih, urednica revije Otrok in knjiga.

Obrazložitve nagrad:

Dr. Sabina Fras Popović, zaposlena v Mariborski knjižnici, je že tri desetletja aktivna soustvarjalka različnih vsebin na področju mladinskega knjižničarstva, mladinske književnosti in branja, pri čemer se izrazito usmerja v spodbujanje sodelovanja in povezovanja... Več...

Robert Kereži, zaposlen v Mariborski knjižnici, že več kot 25 let deluje kot nepogrešljivi idejni in inovativni vodja mnogih projektov na področju promocije mladinske književnosti in bralne kulture za otroke in mladostnike... Več...