Naglič, Janja: Varuhi časa

Leto izida: 2020Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Prvenec Janje Naglič nas popelje na časovno popotovanje v preteklost. Glavni junaki (Ana, Matej in Luka) so najboljši prijatelji že od malih nog. Kmalu pa ugotovijo, da jih veže še veliko več.

Nekega sobotnega dne se jim med tekom življenje postavi na glavo. Znajdejo se namreč v drugem prostoru in predvsem v drugem času. Piše se leto 1246. V tem novem okolju spoznajo princa in princeso, ki kmalu postaneta njihova prijatelja. Spoznavanje srednjega veka in predvsem skrb, da se ne izdajo, postaja vedno bolj zanimivo. Ko pa začnejo izginjati odrasli moški, ki naj bi otrokom pomagali in jih tudi vpeljali v skrivnosti Varuhov časa, se pravo dogajanje šele začne.

Čaka vas napeto branje, polno preskokov in zanimivih zapletov. Prehajanje iz sedanjosti v preteklost in odkrivanje skrivnosti vas bo gotovo pritegnilo v branje tega mladinskega domišljijskega romana.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.