Paterson, Andrew: Saga o rodbini Wingfeather. Knj. 1, Na robu Temnega morja teme

Leto izida: 2022Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Mladinski fantazijski in tudi malo pustolovski roman nas popelje v nove svetove, svet Ekarije in na celino Grušč, kjer živijo poleg ljudi tudi nenavadna bitja, njihovi zavojevalci, Strupniki. Poleg tega v Temnem morju teme živijo morski zmaji in druge pošasti, po gozdovih pa se potikajo še bolj čudna in strašljiva bitja, kot so zobate krave, rogati psi, tam se skriva še marsikaj strašljivega in nevarnega.

Glavni junaki so otroci iz družine Igiby, dvanajstletni Janner, enajstletni Tink in dve leti mlajša sestrica Lili s psičkom Kepico. Živijo skupaj z mamo in dedkom, ki je bil včasih pirat. V zgodbi se prepletata dobro in zlo. Predvsem pa je veliko skrivnosti, ki jih otroci postopoma odkrivajo. Poleg običajnega življena in vsakodnevnih opravil s katerimi si zapolnijo dneve, jim življenje grenijo Strupniki. Ne manjka bojev in strašnih situacij. Napeto branje za ljubitelje pustolovščin in fantazijskih zgodb.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.