Simpozij: Mladinska književnost v času elektronskih medijev. Oko besede 1997

13

november

1997

Tip prireditve: Simpozij

Ciljna skupina: odrasli

V Murski Soboti je od 13. do 15. novembra 1997 potekalo tretje srečanje slovenskih mladinskih pisateljev OKO BESEDE1997. Organizator srečanja je bila Mestna občina Murska Sobota, izvajalec pa podjetje za promocijo kulture Franc-Franc. S strokovnim prispevkom se vanj vključuje tudi revija Otrok in knjiga. Srečanja so namenjena stanovskem druženju pisateljskih kolegov različnih generacij, hkrati pa je tudi delovno druženje pisateljev z uredniki, založniki, knjižničarji in strokovnjaki s področja mladinske književnosti.

Prvi dan srečanja je bila okrogla miza o temah in pristopih, ki jih slovenski založniki pogrešajo v sodobnem slovenskem pisanju za otroke in mladino. Pogovor je vodil Vasja Cerar, urednik založbe Mladinska knjiga.

Drugi dan srečanja je revija Otrok in knjiga pripravila simpozij na temo MLADINSKA KNJIŽEVNOST V ČASU ELEKTRONSKIH MEDIJEV, ki ga je vodila urednica revije Darka Tancer - Kajnih

Prispevke v obliki referatov, ki so jih pripravili Metka Kordigel, Bogdan Novak, Tilka Jamnik in Milena Salaj lahko najdete v 45. št. revije Otrok in knjiga. .