Melita Osojnik: Take mačje, take mišje

Leto izida: 2011Področje: Otroška glasbaCiljna skupina: otroci

1 CD (27 min, 43 sek)

Založništvo: Ljubljana : Panika Records

V mačjem kraljestvu gotovo ni dolgčas, saj v njem živijo tudi miši – brez njih zares ni nobene prave zabave! Pošteni maček in poštena miš živita zmeraj v paru.

Ob vsem tem pa je ključnega pomena Melitina interpretacija, ki je tudi tokrat prepričljiva in polnokrvna. Nobenega spogledovanja z otroško dikcijo, nobene sladkobne prijaznosti.  Zrel ženski glas ima povsem drugačno izrazno moč od otroškega in vsakršno posnemanje otroškega petja se prej ali slej izkaže za neustrezno, če ne že kar nesmiselno. Nemara je pevka zato povabila k sodelovanju prave otroške glasove, ki refrene poživijo z iskrivostjo, kakršno premorejo samo otroci. Besedila so ponovno prispevali slovenski pesniki in pesnice, ki pišejo za otroke: Vojan Tihomir Arhar, Neža Maureur, Meta Rainer, Asta Malavašič in Zvezdana Majhen.

Pesmi so igrive in prisrčne, in čeprav včasih hočejo modrovati, nikoli ne pridigajo in ne moralizirajo. Mačke in miške jih imajo za ušesi, da se kar kadi; včasih se obnašajo, kot bi svet stal samo zaradi njih, tu in tam pa nam le odprejo okence v svojo ranljivo dušico. (Vir: Panika Records).

Več: https://panika.si/izdelek/take-macje-take-misje/

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.