McManus, Karen M.: Sestrični

Leto izida: 2021Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Avtorica Karen M. McManus v novem mladinskem romanu zopet odkriva skrivnosti, tokrat družinske skrivnosti. V ospredju sta sestrični Milly in Aubrey, ki sta z bratrancem Jonahom, povabljeni na otok odtujene bogate babice.

Pred štirindvajsetimi leti je Mildred Story s svojimi štirimi otroki prekinila vse stike. Kaj je bil razlog za njeno odločitev naj ne bi nihče od njih vedel. Trije bratje, Adam, Anders, Archer in sestra Allison se tudi med seboj ne družijo in živijo vsak svoje življenje. Trije od njih imajo otroke v najstniških letih. Sedaj pa so trije vnuki dobili babičino povabilo, da naj delovno preživijo poletje v njenem letovišču na otoku Gull Cove. Sestrični in bratranec, se tako po dolgih letih zopet srečajo. Vsak s svojo zgodbo in s svojimi skrivnostmi.

Ko prispejo na otok pa se zgodba zaplete, saj Milly kmalu ugotovi, da »bratranec« ni oseba, ki bi to morala biti. A Milly in Aubrey skrivnost obdržita zase. Vsi pa komaj čakajo, da bodo spoznali babico, ki pa je nedosegljiva, obenem pa brezsrčna in hladna. Jih pa vseeno povabi na poletni ples, kjer se zgodba dodatno zaplete. Napet roman, kjer se poleg zgodbe glavnih treh junakov razpira tudi zgodba njihovih staršev.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.