Mcmanus, Karen M.: Eden od nas je naslednji

Leto izida: 2020Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Eden od nas je naslednji je nadaljevanje romana Eden od nas laže, kljub temu pa se lahko mladinska kriminalka bere kot samostojno delo.

V ospredju je zopet gimnazija Bayview, kjer se je zgodila druga tragična smrt v zadnjih osemnajstih mesecih. Tokrat je v ospredju mlajša generacija dijakov. Maeve je Bronwynina sestra in je že ob prejšnji smrti pomagala pri odkrivanju resnice. Tokrat pa je tudi sama vpletena v novo igro Resnica ali izziv. Prva žrtev igre je Phebe, ki pa raje kot izziv izbere resnico. Posledice, ki sledijo, pa dobro zapletejo zgodbo. Ko ena izmed oseb vpetih v izziv umre, se začne prava kriminalka, ki odkriva in zakriva.

Osebne zgodbe vseh vpletenih (Maeve, Phebe in Knox) spoznavamo skozi prvoosebno pripovedovanje. Seveda ne manjka tematik primernih za mladostnike: zaljubljenost, prepiri med prijatelji, ljubosumje; predvsem pa je v ospredju odkrivanje skrivnosti in vprašanje kdo igro usmerja. Čaka vas napeto branje mladinske kriminalke, ki vas ne izpusti do samega konca.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.