Mauri, Riccardo C.: Ne jezite Petre

Leto izida: 2021Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Glavna junakinja Petra je srednješolka in se spoprijema z izkušnjami odraščanja. V šoli sodi med neopazne, vedno je v ozadju in nihče se ne želi družiti z njo. Všeč ji je sošolec, ki se sploh ne zmeni zanjo, dokler je ne izkoristi, da bi z njeno pomočjo osvojil najlepšo sošolko. Tudi doma so stvari zapletene. Petra živi sama z očetom in psičkom, mama ju je zapustila in se odselila, ko je bila Petra mlajša. Vse to vpliva na njeno samopodobo.

Vse se spremeni, ko nekega dne zaide v boksarski klub za ženske in dekleta. Ko se odloči, da se bo preizkusila v boksu, jo izkušnja popolnoma preseneti in potegne vase. Treningi postanejo najbolj pomembna stvar v njenem življenju, čeprav to pred vsemi skriva. Opazi, da se začne spreminjati fizično in tudi osebnostno. Kot ji zagotovi trenerka, je zaradi boksa vse drugače.

Citat: »V tistem trenutku Petra dojame, da ni edina, ki se je počutila posebno, a nerazumljeno, z notranjim svetom, ki ga ne vidi nihče drug. In da tudi njeni vrstniki čutijo v sebi neki plamen, vsak na svoj način in v svojem jeziku, čeprav se na zunaj zdijo preprosti in homologirani.« (str. 132)

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.