Malunca: Klaviatura lastovk

Leto izida: 2012Področje: ŠansoniCiljna skupina: odrasli

1 CD (36 min, 1 sek)

Založništvo: Ljubljana: RTV Slovenija, ZKP

Malunca je duet v sestavi vokalistke in violinistke Laure Zafred ter kitarista Matica Smolnikarja. Prvič sta nastopila skupaj leta 2004 v okviru projekta “Veš kulturnik svoj dolg?”. Takrat so nastale prve tri avtorske skladbe. Naslednje leto sta sprejela povabilo, da uglasbita dve pesmi Cirila Zlobca. S pesmima Sinoptični sonet in Naravni red stvari je pričela kliti ideja o celotnem projektu, opusu izbranih pesmi, ki bi imele svoje glasbeno izhodišče v šansonu. Nastajati so začele nove pesmi pod delovnim naslovom Klaviatura lastovk. Pesmi so oblikovno miniature, kratke zgodbe, črtice, ki se spletajo v kompozicijskem slogu klasične glasbe z bossa novo, charlstonom, valčkom, tangom in presenečajo z domiselno uporabo malih inštrumentov, celo takih, ki sicer sodijo v predal šivilje. (Vir: RTV Slovenija ZKP).

Več:
https://zkpprodaja.si21.com/sl/Sanson/MALUNCA_KLAVIATURA_LASTOVK/

 

 

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.