Lojze Lebič: Antologija

Leto izida: 2019Področje: Orkestralna glasbaCiljna skupina: odrasli

4 CD-ji (71 min, 50 sek; 73 min, 24 sek; 78 min, 21 sek; 76 min, 36 sek)

Založništvo: Ljubljana : RTV Slovenija, ZKP

Akademik Lojze Lebič, skladatelj, dirigent, profesor, mislec, glasbeni teoretik, predvsem pa velik ljubitelj Koroške, svetovljan, je stalni spremljevalec domačih in svetovnih dogajanj v umetnosti, oster kritik družbenih in kulturnih razmer, učitelj in vzornik. Takšen je avtor glasbe, izbrane v pričujoči antologiji iz obsežnega skladateljevega opusa: orkestralna, komorna in zborovska dela iz različnih obdobij.

Iz vodnjakov kultur starih ljudstev, antike, srednjeveških in sodobnih ustvarjalcev se napaja in nam sporoča v svojstvenem – od tišine do velikega orkestrskega zvoka – razpetem glasbenem jeziku svoja pomembna miselna in čustvena sporočila, ki imajo trajno vrednost in so bogat vir razmišljanj o glasbi, umetnosti in njuni vlogi v družbi. (spremna beseda Jožko Kert)

Več...

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.