Kreller, Susan: Električne ribe

Leto izida: 2022Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Emma se je primorana z mamo, sestrico Aoife in starejšim bratom Daro preseliti iz Dublina v Nemčijo. Vračajo se v mamino rodno vas. Oče se je odselil in zaradi težav z alkoholom otroke prepustil materi, ta pa si je zaradi domotožja zaželela vrnitve domov. Trije otroci se s selitvijo in novim okoljem različno spoprijemajo. Aoite se odloči, da ne bo spregovorila več besede in pušča vsepovsod listke. Na Dara kot se zdi selitev ne vpliva tako zelo, Emma pa se odloči, da se takoj, ko sestrica spregovori, vrne sama nazaj na Irsko.

V zgodbo se kot Emmin pomočnik vplete tudi sošolec Levin, ki pa ima doma tudi težko situacijo z mamo. Čeprav si ne želi, da bi Emma odšla, pa ji pripravi natančen načrt in z njo vadi, kako bi se lahko neopazno pretihotapila na trajekt. Ko septembra Aoife končno spregovori, steče tudi načrt pobega. Takoj nato za zaplet poskrbi Levinova mama, ki je na nek način tudi kriva za izbor naslova tega nenavadnega mladinskega romana.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.