Knjižnično gradivo

Želite prebrati dobro kriminalko, zgodovinski ali ljubezenski roman, nujno potrebujete gradivo za študij, seminarsko ali diplomsko nalogo, ki bi jo morali oddati že včeraj, vas zanima najnovejša revija s področja glasbe? Potrebujete informacije o Evropski skupnosti ali se želite sprostiti ob dobri glasbi in prebrati dnevno časopisje?

Bogat izbor leposlovnih in strokovnih knjig, časopisov in revij za otroke, mladino in odrasle lahko najdete v enotah Mariborske knjižnice in na bibliobusu.

Morda si vaš otrok želi dobro igračo ali se veseliti ob igranju družabne igre? Obiščite Igroteko in igralnice.

Si želite poslušati glasbo ali ogledati film po vaši izbiri? Poglejte našo ponudbo glasbe in ponudbo filmov in obiščite enote Mariborske knjižnice, kjer so vam kot članu knjižnice za izposojo na dom brezplačno na voljo zgoščenke (CD-ji) z raznovrstno glasbo in DVD-ji z različnimi dokumentarnimi, animiranimi ter igranimi filmi raznih zvrsti (komedije, drame, zgodovinski,…). Največja zbirka glasbenih zgoščenk se nahaja v Knjižnici Nova vas, največja zbirka filmskih dvd-jev v Filmskem kotičku Knjižnice Rotovž.

Za izposojo vam ponujamo tudi muzikalije - notno gradivo in zvočne knjige.

Ob vsem tem vas v vseh enotah čakajo tudi računalniki. Brezplačno lahko po virtualnem svetu interneta in elektronskih podatkovnih zbirk iščete informacije, ki jih potrebujete.