Knjižnica Nova vas

POSEBNO OBVESTILO: Za obisk knjižnice obvezen pogoj PCT. Več...

Komu je knjižnica namenjena?

 • V Knjižnico Nova vas se lahko vpišete občani od 15. leta starosti naprej.
 • Letna članarina za zaposlene znaša 13 EUR, za študente in upokojence 10 EUR. Članarine so oproščeni: mladina do 18. leta, dijaki do zaključka srednje šole, brezposelni, invalidi in uporabniki izposoje v bolnišnico. Uveljavljanje znižane članarine in oprostitve plačila je mogoče ob predložitvi ustreznih veljavnih potrdil: dijaške/študentske/ upokojenske izkaznice, potrdila o šolanju, potrdila Zavoda RS za zaposlovanje. Članarino v knjižnico lahko z nakupom darilnega bona tudi podarite.
 • Z izkaznico Knjižnice Nova vas si lahko izposojate gradivo v vseh enotah Mariborske knjižnice.

Gradivo, ki vam ga ponujamo:

 1. V knjižnici lahko izbirate med številnimi knjigami za prosti čas ali za strokovno delo v šoli, službi ali kar tako, za potešitev trenutkov radovednosti.
 2. Izbirate lahko tudi med številnimi poljudnimi in strokovnimi revijami in časniki, ki jih lahko prebirate v knjižnici ali si jih izposodite na dom.
 3.  V  svet glasbe vas popeljemo z izbrano zbirko glasbenih zgoščenk. Izbirate lahko med različnimi zvrstmi glasbe in še številnejšimi izvajalci. V zbirki se najdejo tudi zgoščenke za glasbene sladokusce.
 4.  Za izposojo na dom so na voljo dvd-ji z igranimi, dokumentarnimi in animiranimi filmi različnih žanrov (drame, komedije, glasbeni, vojni, pustolovski filmi itd.) in kinematografij (slovenska, evropska, neevropska, ameriška itd.).

Prireditve in dejavnosti, ki jih pripravljamo za vas

 • Knjižnica ima prijeten in domiselno urejen prostor, ki vam nudi pogoje za zahtevnejše študijsko delo ali pa le za klepet s prijatelji. Najpogosteje se srečujemo z mladimi, ki pri nas preživljajo veliko časa, saj je v knjižnici na voljo prostor za skupinsko učenje in izvajanje inštrukcij.
 •  V knjižnico vabimo na potopisna predavanja ali fotografske razstave, vsako leto pa v sodelovanju z drugimi knjižnicami v naši mreži organiziramo prodajo odpisanih knjig.
 •  Organiziramo in izvajamo različne oblike informacijskega opismenjevanja uporabnikov.
 •   Vsi dogodki, prireditve in dejavnosti so navedeni v urniku prireditev.

Kaj vse še lahko počnete v knjižnici?

 • Brezplačno uporabljate računalnike. Dokumente lahko natisnete, izpise zaračunavamo po veljavnem ceniku.
 •  Brskate po internetu, elektronskih virih, dostopnih v prostorih Mariborske knjižnice.
 •  Z vašimi mobilnimi napravami (prenosni računalniki, dlančniki, druge mobilne naprave) lahko brezplačno dostopate do interneta preko Wi-Fi Mariborske knjižnice

Cesta proletarskih brigad 61/a, Maribor

Vodja enote: Slavko Žižek
Telefon: 02/330 47 23
E-pošta: enota.nv@mb.sik.si
ODPRTO (sept.-jun.):  pon.- pet. 9-19; sob. 8-13. Za obisk obvezen pogoj PCT. Več...

Dostop do spleta prek Wi-fi.