Knjižnica Kungota

V ponedeljek, 7. marca 2022 smo otvorili novo enoto Mariborske knjižnice v Zgornji Kungoti. Več...

Knjižnica Kungota, enota Mariborske knjižnice, se nahaja v Zgornji Kungoti, v prvem nadstropju Hiše vseh generacij Kungota, kjer so se pred časom nahajali prostori vrtca in Osnovne šole Kungota. Skupaj z vami bomo kot pomemben in enakovreden člen skupnosti skrbeli za kvalitetno preživljanje prostega časa vseh občanov.

V knjižnico Kungota se lahko vpišete vsi občani, saj je enota namenjena otrokom, mladostnikom in odraslim. Letna članarina za zaposlene znaša 13 EUR, za študente in upokojence 10 EUR. Članarine so oproščeni: otroci in mladostniki do 18. leta, dijaki do zaključka srednje šole, brezposelni in invalidi, s predloženim ustreznim veljavnim dokazilom/ potrdilom. Članstvo v Mariborski knjižnici omogoča dostop do celotne ponudbe vseh enot, dejavnosti in storitev, kar pomeni, da si z enotno člansko izkaznico lahko izposojate gradivo v vseh enotah Mariborske knjižnice, hkrati pa uporabljate tudi e-storitve na daljavo, ki jih ponujamo na naši spletni strani.

V knjižnici so otrokom, mladostnikom in odraslim na voljo leposlovna dela različnih žanrov in strokovna literatura z vseh področij človekovega znanja. Za izposojo na dom so na voljo dvd-ji z igranimi, dokumentarnimi in animiranimi filmi  različnih žanrov. Z izkaznico Knjižnice Kungota si lahko izposojate tudi elektronske knjige na portalu Biblos in zvočne knjige

 V knjižnici lahko prebirate domače časnike in revije, starejše številke si lahko izposodite tudi na dom.

Kaj vse še lahko počnete v knjižnici?

  • Brezplačno uporabljate osebni računalnik z dostopom do interneta, kataložnega brskalnika Cobiss+, do različnih elektronskih podatkovnih zbirk in urejevalnikov besedil. Dokumente lahko tudi natisnete, pri čemer vam izpise zaračunavamo po veljavnem ceniku.
  • Brskate po elektronskih virih, dostopnih v prostorih knjižnice.
  • Brezplačno dostopate do spleta preko vaših mobilnih naprav (prenosni računalniki, dlančniki, druge mobilne naprave).

Dejavnosti in prireditve, ki jih pripravljamo za vas

  • Organiziramo in izvajamo različne oblike informacijskih opismenjevanj uporabnikov ter predstavitev elektronskih virov.
  • Z različnimi oblikami dejavnosti za  otroke in odrasle spodbujamo bralno pismenost in skrbimo za ohranjanje in krepitev bralne kulture v okolju (projekt Rastem s knjigo, Pikina bralna značka, Bralna značka za odrasle, pravljične ure, idr.)
  • Pripravljamo različne tematske in priložnostne razstave, organiziramo delavnice, pogovore z ustvarjalci, pri čemer se povezujemo z organizacijami, skupinami, društvi in posamezniki v lokalnem okolju.

Informacije o vseh dogodkih, prireditvah in dejavnostih najdete v mesečnem vodniku prireditev SKOVIK, ki je dostopen v katerikoli enoti Mariborske knjižnice, na Facebook strani in na spletni strani Mariborske knjižnice.

Zgornja Kungota 5, 2201 Zgornja Kungota

Vodja enote: Andreja Ploj
Telefon: 051 335 155)
E-pošta: enota.ku@mb.sik.si
Odprto (sept.-jun.): pon., sre. 13-19; pet. 10-15
Poletni urnik (26.6.-2.9.): pon. 13-19