Knjižnica Kamnica

POSEBNO OBVESTILO: V skladu z veljavnimi ukrepi Vlade RS so od 12. aprila ponovno odprte enote Mariborske knjižnice in pod določenimi pogoji omogočamo samostojno izbiro gradiva med knjižnimi policami. Več...

Knjižnica  Kamnica se nahaja v središču  Kamnice, ki je najstarejša vas v okolici Maribora.

Razvila se je iz bogate tradicije ljudske knjižnice KUD Kobanci, kot profesionalno enoto Mariborske knjižnice smo jo odprli  leta 1978. Prostori zanjo so se preuredili v stari šoli. Po  dobrih 30 letih delovanja knjižnice in ob hitrem razvoju so prostori nekdanje šole postali pretesni, leta 2009 je knjižnica dobila prostore v večnamenskem objektu - kulturnem domu v  centru Kamnice. Domuje v pritličnem delu objekta na 230 kvadratnih metrih, ki omogoča dostop tudi invalidom.

Komu je knjižnica namenjena?

 • V knjižnico Kamnica se lahko vpišete vsi občani, saj je enota kombinirana in namenjena otrokom, mladostnikom in odraslim.
 • Letna članarina za zaposlene znaša 13 EUR, za študente in upokojence 10 EUR. Članarine so oproščeni: mladina do 18. leta, dijaki do zaključka srednje šole, brezposelni, invalidi in uporabniki izposoje v bolnišnico. Uveljavljanje znižane članarine in oprostitve plačila je mogoče ob predložitvi ustreznih veljavnih potrdil: dijaške/študentske/ upokojenske izkaznice, potrdila o šolanju, potrdila Zavoda RS za zaposlovanje. Članarino v knjižnico lahko z nakupom darilnega bona tudi podarite.
 • Z izkaznico Knjižnice Kamnica si lahko izposojate gradivo v vseh enotah Mariborske knjižnice.

Gradivo, ki vam ga ponujamo

 • Otrokom, mladostnikom in odraslim so na voljo knjige različnih žanrov (dramatika, pesništvo, družbeni, zgodovinski, kriminalni, biografski, znanstveno fantastični in drugi romani, kartonke, slikanice za otroke) in strokovna literatura z vseh področij človekovega znanja (filozofija, psihologija, medicina, zgodovina, umetnost, jezikoslovje itd.).
 • Za izposojo na dom so na voljo dvd-ji z igranimi, dokumentarnimi in animiranimi filmi različnih žanrov (drame, komedije, glasbeni, vojni, pustolovski filmi itd.) in kinematografij (slovenska, evropska, neevropska, ameriška itd.).
 • V čitalnici lahko prebirate domače in tuje časnike in revije, ki si jih lahko izposodite tudi na dom.
 • V otroškem oddelku je urejen igralni kotiček.

Prireditve in dejavnosti, ki jih pripravljamo za vas

 • Prireditve, predavanja, srečanja z ustvarjalci in tematske razstave
 • Posebno skrb namenjamo delu z mladimi bralci. Pripravljamo otroške ustvarjalne delavnice, knjižnico organizirano obiskujejo otroci krajevnega vrtca in osnovnošolci. Vsak drugi četrtek v mesecu ob 17. uri organiziramo pravljično uro za otroke.
 • Vsi dogodki, prireditve in dejavnosti so navedeni v vodniku prireditev in na Facebook strani Mariborske knjižnice.

Kaj vse še lahko počnete v knjižnici?

 • Brezplačno uporabljate računalnike in skenirate. Dokumente lahko natisnete, izpise zaračunavamo po veljavnem ceniku.
 • Brskate po internetu, elektronskih virih, dostopnih v prostorih Mariborske knjižnice.
 • Brezplačno  lahko dostopate do spleta preko vaših mobilnih naprav (prenosni računalniki, dlančniki, druge mobilne naprave).
 • Uporabite  knjižnico za prijetno in aktivno preživljanje prostega časa in doživetje s pisano besedo.

Vrbanska cesta 97, 2351 Kamnica

Vodja enote: Jože Javornik
Telefon: 02/235 21 30
E-pošta: enota.ka@mb.sik.si
ODPRTO: pon., sre. 12.00-18.00; pet. 10.00-15.00Poslovanje prilagojeno epidemiološkim razmeram. Več...

Dostop do spleta prek Wi-fi.