Knjižnica Hoče

Knjižnica Hoče se nahaja v središču občine Hoče, v bližini osnovne šole in vrtca. 

  • V Knjižnico Hoče se lahko ob obisku v knjižnici ali preko spleta vpišete vsi občani, otroci, mladostniki in odrasli.
  • Z izkaznico Knjižnice Hoče si lahko izposojate gradivo v vseh  enotah Mariborske knjižniceelektronske knjige na portalu Biblos in zvočne knjige
  • Letna članarina za zaposlene znaša 13 EUR, za študente in upokojence 10 EUR. Članarine so oproščeni: mladina do 18. leta, dijaki do zaključka srednje šole, brezposelni, invalidi in uporabniki izposoje v bolnišnico.
  • Znižano članarino ali oprostitev plačila članarine lahko uveljavljate s predložitvijo ustreznih potrdil: dijaške/študentske/ upokojenske izkaznice, potrdila o šolanju, potrdila Zavoda RS za zaposlovanje...
  • V knjižnici izposojamo gradivo različnih žanrov (dramatika, pesništvo, družbeni, zgodovinski, kriminalni, biografski, znanstvenofantastični in drugi romani, kartonke, slikanice za otroke) in strokovno literaturo z vseh področij človekovega znanja (filozofija, psihologija, medicina, zgodovina, umetnost, jezikoslovje itd.). Za izposojo na dom so na voljo tudi dvd-ji z igranimi, dokumentarnimi in animiranimi filmi različnih žanrov (drame, komedije, glasbeni, vojni, pustolovski filmi itd.) in kinematografij (slovenska, evropska, neevropska, ameriška itd.).
  • V čitalnici lahko prebirate domače in tuje časnike in revije, ki si jih lahko izposodite tudi na dom.
  • Občasno povabimo otroke na pravljične ure, ki so objavljene v urniku prireditev. Izvajamo tudi dejavnosti za skupine otrok iz bližnjega vrtca in osnovne šole. V sodelovanju z lokalnim okoljem organiziramo  različne prireditve in dejavnosti za vse starostne skupine obiskovalcev.  
  • Vsi dogodki, prireditve in dejavnosti so navedeni v vodniku prireditev Skovik, ki je na voljo v knjižnici ter na spletni in Facebook strani Mariborske knjižnice.
  • Knjižnica Hoče je knjižnica, kjer so vam brezplačno na voljo osebni računalniki z dostopom do interneta, virtualne knjižnice Slovenije COBISS (Cobiss+ za iskanje gradiva, Moja knjižnicamCobiss na mobilnih napravah), do različnih elektronskih podatkovnih zbirk in programa za pisanje besedil. Dokumente lahko tudi natisnete.

Sršakova 2, 2311 Hoče

Vodja enote: Simona Kalšan-Kildenfoss
Telefon: 02/330 47 30
E-pošta: enota.h@mb.sik.si
Odprto (sept.-jun.): pon.-sre. 10-19; čet., pet. 10-15
Dostop do spleta prek WI-fi.