Knjižnica Hoče

POSEBNO OBVESTILO: V skladu z veljavnimi ukrepi Vlade RS so od 12. aprila ponovno odprte enote Mariborske knjižnice in pod določenimi pogoji omogočamo samostojno izbiro gradiva med knjižnimi policami. Več...

Knjižnica Hoče se nahaja v središču Občine Hoče , ki je oddaljena 10 km od Maribora, v smeri Ljubljane.  

  • V Knjižnico Hoče se lahko vpišete vsi občani, otroci, mladostniki in odrasli.
  • Z izkaznico Knjižnice Hoče si lahko izposojate gradivo v vseh enotah Mariborske knjižnice.
  • Letna članarina za zaposlene znaša 13 EUR, za študente in upokojence 10 EUR. Članarine so oproščeni: mladina do 18. leta, dijaki do zaključka srednje šole, brezposelni, invalidi in uporabniki izposoje v bolnišnico.
  • Uveljavljanje znižane članarine in oprostitve plačila je mogoče ob predložitvi ustreznih veljavnih potrdil: dijaške/študentske/ upokojenske izkaznice, potrdila o šolanju, potrdila Zavoda RS za zaposlovanje.
  • Članarino v knjižnico lahko z nakupom darilnega bona tudi podarite.
  • V knjižnici so otrokom, mladostnikom in odraslim na voljo knjige različnih žanrov (dramatika, pesništvo, družbeni, zgodovinski, kriminalni, biografski, znanstveno fantastični in drugi romani, kartonke, slikanice za otroke) in strokovna literatura z vseh področij človekovega znanja (filozofija, psihologija, medicina, zgodovina, umetnost, jezikoslovje itd.). Za izposojo na dom so na voljo tudi dvd-ji z igranimi, dokumentarnimi in animiranimi filmi različnih žanrov (drame, komedije, glasbeni, vojni, pustolovski filmi itd.) in kinematografij (slovenska, evropska, neevropska, ameriška itd.).
  • V čitalnici lahko prebirate domače in tuje časnike in revije, ki si jih lahko izposodite tudi na dom.
  • Občasno povabimo otroke na pravljične ure, ki so objavljene v urniku prireditev. Izvajamo tudi vodstva po knjižnici za skupine učencev iz bližnjega vrtca in osnovne šole. Organiziramo različne prireditve in dejavnosti v sodelovanju z lokalnim okoljem (Turistično društvo Hoče, osnovna šola itd.). Vsi dogodki in prireditve so navedeni na spletni strani.
  • Knjižnica Hoče je E-knjižnica, kjer so vam brezplačno na voljo osebni računalniki z dostopom do interneta, sistema Cobiss/Opac, različnih elektronskih podatkovnih zbirk in programa za pisanje besedil. Dokumente lahko tudi natisnete.

Sršakova 2, 2311 Hoče

Vodja enote: Simona Kalšan-Kildenfoss
Telefon: 02/330 47 30
E-pošta: enota.h@mb.sik.si
ODPRTO: pon.-sre. 10.00-19.00, čet., pet. 10.00-15.00. Poslovanje prilagojeno epidemiološkim razmeram. Več...

Dostop do spleta prek WI-fi.