Knjižnica Bistrica ob Dravi

POSEBNO OBVESTILO: Za obisk knjižnice obvezen pogoj PCT. Več...

Knjižnica Bistrica ob Dravi na FB

Knjižnica Bistrica ob Dravi  se nahaja v kraju Bistrica ob Dravi, na poti med Mariborom in Rušami.

  • V knjižnico Bistrica ob Dravi se lahko vpišete vsi občani, saj je enota kombinirana in namenjena otrokom, mladostnikom in odraslim.
  • Letna članarina za zaposlene znaša 13 EUR, za študente in upokojence 10 EUR.
  • Članarine so oproščeni: mladina do 18. leta, dijaki do zaključka srednje šole, brezposelni, invalidi in uporabniki izposoje v bolnišnico. Uveljavljanje znižane članarine in oprostitve plačila je mogoče ob predložitvi ustreznih veljavnih potrdil: dijaške/študentske/ upokojenske izkaznice, potrdila o šolanju, potrdila Zavoda RS za zaposlovanje.
  • Članarino v knjižnico lahko z nakupom darilnega bona tudi podarite.
  • Z izkaznico te knjižnice si lahko izposojate gradivo v vseh enotah Mariborske knjižnice.
  • V knjižnici so otrokom, mladostnikom in odraslim na voljo knjige različnih žanrov (dramatika, pesništvo, družbeni, zgodovinski, kriminalni, biografski, znanstveno fantastični in drugi romani, kartonke in slikanice za otroke) in strokovna literatura z vseh področij človekovega znanja (filozofija, psihologija, medicina, zgodovina, umetnost, jezikoslovje itd.). Za izposojo na dom so na voljo tudi dvd-ji z igranimi, dokumentarnimi in animiranimi filmi različnih žanrov (drame, komedije, glasbeni, vojni, pustolovski filmi itd.) in kinematografij (slovenska, evropska, neevropska, ameriška itd.).
  • V čitalnici lahko prebirate domače in tuje časnike in revije, ki si jih lahko izposodite tudi na dom. Enkrat na mesec, ob četrtkih, ob 10. uri, povabimo otroke na pravljično uro. Občasno pripravljamo različne prireditve in dejavnosti (razstave, pogovore itd.).
  • Vsi dogodki, prireditve in ure pravljic so navedeni v urniku prireditev.
  • V knjižnici sta vam brezplačno na voljo osebna računalnika z dostopom do interneta, sistema Cobiss/Opac, različnih elektronskih podatkovnih zbirk  in programa za pisanje besedil. Dokumente lahko tudi natisnete.

Ulica 27. decembra 2, 2345 Bistrica ob Dravi

Vodja enote: Aleš Šopinger
Telefon: 02/630 07 63
E-pošta: enota.bi@mb.sik.si
ODPRTO (sept.-jun.): tor., čet. 13-19. Za obisk obvezen pogoj PCT. Več...
Dostop do spleta prek WI-fi
Knjižnica Bistrica ob Dravi na FB