Saksida Igor, Terkaj Rok: Kla kla klasika

Leto izida: 2017Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi, odrasli
#športajmoinberimo: nacionalni medresorski program za spodbujanje branja med mladimi športniki in športnicami
 
Kaj brati, da diši po športu?
 
Kje se lahko srečajo slovenski klasiki kot so npr. France Prešeren, Simon Gregorčič in Oton Zupančič s sodobnimi poeti kot so npr. Dane Zajc, Niko Grafenauer, Andrej Rozman Roza, Peter Svetina in Anja Štefan ter naletijo še na reperja kot je Trkaj? Pri pouku slovenščine? Na proslavi ob kulturnem prazniku? V knjižnici, morda? Lahko pa v beatu, ki ustvari rep, da je flow čisto svoj in prinese rispekt.
Tokrat po športu diši knjiga, ki je naša spremljevalka na poti do poezije, hkrati pa nam lahko z rimami in ritmom pomaga pri športni vadbi ali pri miganju telesa in misli.

»Preveri staro, predihaj novo. V novem je staro, v starem je bilo že novo. In daj CD naglas!« Tako nas k branju vabi Kla kla klasika, ki ponuja izbor slovenske poezije v raperski predelavi dr. Igorja Sakside in Roka Terkaja – Trkaja. Namenjena je mladim bralcem, pa tudi odraslim, ki spremljajo mlade. Klasična poezija ni »stara šara«: sporočilna in aktualna je, če ji le znamo prisluhniti in jo pogledati z očmi ljubezni.
Posnetki, ki so dostopni na spletu, pomagajo mladim pri spoznavanju klasične poezije, ki je del učnega načrta.
 
Knjiga, ki kar prekipeva od pozitivne energije, je primerna za užitek, za pogovor, za potovanja ali pa npr. za glasbeno podlago pri športni vadbi saj je ritem pomemben pri vseh športih!
 
Pripravili: dr. Sabina Fras Popović, Center za spodbujanje bralne pismenosti, Mariborska knjižnica, in Nives Markun Puhan, Zavod RS za šolstvo

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.