Šinigoj, Damijan: Kjer veter spi

Leto izida: 2020Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Za ljubitelje pustolovk in jamarstva je Damijan Šinigoj spisal zanimiv mladinski roman Kjer veter spi. Veste kje veter spi? Ja v jami, seveda!

In to ugotovita tudi Blaž in Irena, ki sta glavna junaka romana in seveda najstnika, ki se odločita, da ne bosta šla s starši in družinama v Postojnsko jamo. Odločitvi, da bodo skupaj obiskali jamo, najstnici Ireni ne diši najbolj, zato prepriča Blaža, da bi šel z njo raje na bazen, brez staršev in sorojencev.

Seveda je to načrt, da prepričata starše, da ju pustijo sama. Seveda pa je bazen samo izgovor, kajti Irena si je zamislila, da jo bo v jamo odpeljal Blaž sam, saj kot jamarski pripravnik gotovo obvlada jame. Posnela bosta selfi in se imela super.

Načrt se seveda izjalovi in zaplete. Najstnika pri jami srečata gozdarja, za katerega se kasneje izkaže, da ga pogrešajo in iščejo. Tudi sodi nevarnih snovi v jami postanejo uganka. Nato se v jami zgodi podor, ki zasuje izhod iz jame in Irena in Blaž ne moreta več ven. Ju bo kdo sploh iskal? Blaž odkrije, da je sporočilo, ki ga je pustil staršem, s seboj v jamo prinesla Irena. S tem se možnosti, da bi vedeli kje ju iskati bistveno zmanjšajo. Jima bo uspelo samima priti iz jame ali pa ju bo vseeno kdo našel? Razplet ste vabljeni, da preberete sami.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.