Karlovšek, Igor: Ognjeno pleme. V ujetništvu

Leto izida: 2019Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

V drugem delu z naslovom V ujetništvu, zbirke Ognjeno pleme, se nadaljujejo dogodivščine naše peterice. Otroci uspešno zbežijo pred Lasotovimi vojaki, ki jih lovijo, da bi dobili vpliv nad njihovim očetom Ognjenom, toda otroci nato padejo v roke bizantinskim vojakom. Ajdo, Milo, in trojčke Vlada, Vuka in Plamena odpeljejo z ladjo v Konstantinopel. Tu se za njih začne posebna pustolovščina, saj otroci vajeni narave in malih zaselkov, prvič vidijo mesto, utrdbo in spoznajo življenje na dvoru. Spoznajo cesarja Mavricija in njegove otroke in za njih se začne učenje nepoznanega jezika - grščine in počasi tudi spoznajo kaj jih čaka v prihodnje.

Ajda ob prihodu v Konstantinopel zbeži in nato kljub temu, da bi se lahko izdala, s svojim znanjem zdravljenja in zdravilstva pomaga poškodovani hčeri poveljnika osebne cesarjeve straže Tracija Dajana, ki pa jo vseeno izda in odpelje k cesarju. Mila s svojim obvladovanjem živali cesarja prepriča, da bi jo bilo dobro imeti za zaveznico. Mavricij se tako odloči, da bo Milo poročil s svojim najstarejšim sinom Teodozijem ostale otroke pa pobil. Seveda pa cesarjeve želje in načrte otroci uspešno spreminjajo in podirajo. Ravno zato je branje še bolj napeto, saj je veliko preobratov in zapletov. Ali bo otrokom pobeg iz utrdbe uspel, pa preberite sami.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.