Karlovšek, Igor: Ognjeno pleme. Pobeg

Leto izida: 2019Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

V prvem delu z naslovom Pobeg, zbirke Ognjeno pleme, nas pisatelj popelje na pustolovsko potovanje v zgodovino,  v čas preseljevanja Slovanov. Glavna junakinja Ajda je hči slovana Ognjena in matere Astrid, princese tavriškega rodu. Ker mati ob porodu umre, Ognjen najde Ajdi krušno mamo Rožo, s katero ima hčerko Milo in še trojčke Vlada, Vuka in Plamena. Vendar tudi ona ob porodu trojčkov umre. Za otroke skrbi babica Rada, mati Rože, ki je tudi zdravilka. Ajda se od babice nauči veliko o zdravilstvu, hkrati pa ji pomaga skozi vizije tudi pokojna mama.

Ko se oče Ognjen, velik bojevnik in vojskovodja, upre starešinam, se za otroke začne težko obdobje, saj želijo Slovani ustaviti njegovo naraščajočo moč z ugrabitvijo otrok in izsiljevanjem. S pobegom iz domačega okolja želijo le preživeti. Ko spoznamo, da ima tudi Mila poseben dar, da lahko govori z živalmi, v zgodbo vstopijo tudi volkovi, ki postanejo zavezniki otrok. Pričakuje vas napeto branje, polno preobratov in zapletov.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.