Karlovšek, Igor: Ognjeni trije. 2, Na sledi

Leto izida: 2023Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Trojčki zbežijo pred bavarskimi izvidniki in obžalujejo izgubo Zore. Predvsem Vlad vztraja, da jim morajo slediti in jo rešiti. Zaradi izgube več svojih bojevnikov in poveljnika, se med Bavarci, ki odpeljejo Zoro, odpre vprašanje kdo bo prevzel mesto namestnika. Prav dejstvo, da se Rolland postavi kot vodja, reši Zoro. Trojčki se podajo po sledeh Bavarcev in naletijo na skupino otrok, katerih naselje so napadli Obri na roparskem pohodu, pobili so vse može, ženske pa odpeljali v ujetništvo. Čeprav se bratom mudi, ne morejo drugače kot, da priskočijo nesrečnicam na pomoč. Sledijo boji in novi zapleti.

V dolini reke Inn pa Živa usvaja besedišče novega jezika in postane glavna kuharica, nosečnost pa napreduje. Ves čas razmišlja, kako bi pobegnila s Tasilovega dvora. Po dobrem načrtu ji to tudi uspe, ampak za njo in Kalino vojvoda pošlje neizprosnega zasledovalca. Čaka ju težak pobeg z veliko zapleti, ampak tudi kar nekaj sreče.

Veliko prelite krvi, maščevanja, prepirov, ampak tudi uspešnih preobratov na poti reševanja je prisotnih v drugem delu Ognjenih treh. Vzajemnost trojčkov pa kljub srčnosti in borbenosti spremlja naključno bojevanje s sovražniki v želji po rešitvi pogumnih žensk, ki so osvojila srca mladih fantov.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.