Karlovšek, Igor: Na svidenje, Lara

Leto izida: 2020Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Kriminalni mladinski roman Igorja Karlovška prinaša napeto branje polno zapletov, preobratov in z nepričakovanim zaključkom.

Ko najdejo Laro umorjeno, se njeni sestri dvojčici Tini svet sesuje. Ob pomoči psihiatrinje začne svoje življenje ponovno sestavljati, čeprav Laro še vedno ves čas vidi v svoji bližini. Tudi vrnitev nazaj v šolske klopi ni enostavna.

Ko po več mesecih še vedno ni napredka pri iskanju storilca in nič ne kaže, da bo policija iskanje nadaljevala, se Tina odloči, da bo na lastno pest raziskala kaj se je sestri zgodilo in kdo je morilec. Na srečo so ji v pomoč sošolke, starši pa uspešno spodkopljejo vsak njen poskus samostojnega raziskovanja. Starši je v bistvu ne izpustijo izpred oči, saj imajo sedaj le še njo in ko dobi hišni pripor je za Tino vse še težje.

Ampak Tina se ne da in nadaljuje svoja raziskovanja. Ko pride na sled morilcu se zadeve seveda zapletejo. Možnih je kar nekaj osumljencev, toda kateri je pravi? Knjigo v roko in sami preberite razplet.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.