Kaj vam ponujamo s sodelovanjem na območju?

Osrednje območne knjižnice (OOK) so splošne knjižnice, ki za območje pokrajine ali dela pokrajine izvajajo posebne naloge na podlagi pogodbe z ministrstvom, pristojnim za kulturo in v soglasju s svojim ustanoviteljem. Več o tem...

Potrebujete gradivo za študij, se želite dodatno izobraževati, pišete seminarsko nalogo, raziskujete kakšno posebno področje, se učite tujih jezikov….?

Vas zanimajo informacije lokalnega okolja?

Vas zanima, kaj se je dogajalo nekoč v okolju, kjer živite, kdo so bili ljudje, ki so tam delali in ustvarjali, katere ustanove so zaznamovale utrip okolja, kaj se je dogajalo na športnem, kulturnem in drugih področjih…, a vam za to ni potrebno brskati po skladiščih knjižnic, arhivov in muzejev?

  • Za vas gradimo Regijski portal KAMRA, spletno mesto, kjer so vam na voljo številne zgodbe, kot na primer: predstavitve lokalnih avtorjev oz. znamenitih oseb; dokumenti in fotografije o ustvarjanju lokalnih društev; razglednice krajev iz različnih časovnih obdobij; dela lokalnih umetnikov, njihove biografije, katalogi razstav; znamenite zgradbe, zgodbe ljudi, ki so v njih živeli in še marsikaj drugega.
  • Zgodbe lahko komentirate ali si oblikujete svoje lastne vmesnike z izbranimi vsebinami. V desnem stolpcu si oglejte nekaj vsebin in pobrskajte naprej.
  • Za vas sodelujemo tudi pri gradnji Digitalne knjižnice Slovenije dLib.si, kjer so vam na voljo pisni kulturni zakladi Slovenije, redkosti, ki jih hranijo Narodna in univerzitetna knjižnica  in druge slovenske knjižnice. V desnem stolpcu si oglejte nekaj vsebin in pobrskajte naprej.

Nekaj vsebin na regijskem portalu Kamra:

Nekaj vsebin Digitalne knjižnice Slovenije dLib.si: