Just Friends Quartet: Sitting in the shade

Leto izida: 2018Področje: JazzCiljna skupina: odrasli

1 CD (45 min, 4 sek)

Založništvo: Podnart : Klopotec

Just Friends Quartet je klasična, tradicionalno orientirana  jazzovska combo zasedba, ki goji in na novo interpretira zven kvartetov legendarnega saksofonista Sonnya Rollinsa iz 50. let prejšnjega stoletja. Na  CD plošči z naslovom Sitting in the shade je avtorska glasba pianista Marka Petrušiča. Igranje prearanžiranih standardov so nadgradili z glasbo, napisano v tradicionalnem jazzovskem duhu. Tradicija je neizčrpen vir navdiha, saj je v njej moč odkriti in na novo interpretirati najbolj esencialne elemente, zaradi katerih ima jazz specifičen zvok, to pa so predvsem ritmični drive, harmonske strukture in zlivanje zvena inštrumentov v kompaktno zvočno zmes. Leta 2019 je ansambel nastopil na Festivalu Lent v Mariboru. (Vir: Narodni dom, Maribor).

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.