Jani Kovačič: Ženske štorije

Leto izida: 2021Področje: ŠansoniCiljna skupina: odrasli

1 CD (72 min, 30 sek)

Založništvo: Ljubljana : RTV Slovenija, ZKP

Jani Kovačič v svet pošilja album Ženske štorije, za katerega pravi, da bi ga morala vsaka ženska poslušati in vsaka deseta imeti. Nanj je strnil nekaj usod žensk, ki jih je zapisoval desetletja. „Vsaka pesem opisuje situacijo, v katerih se neredko znajdejo ženske. Ženske ženejo življenje naprej in v dalj, moški se izgubljajo v prepirih in vojnah, kajti moški so pozabili svojo vlogo v tvorjenju življenja – povprečen moški običajno svojo odgovornost prelaga na državo, na žensko, na otroke. XXI. stoletje je stoletje žensk! Ženske drže ključe življenja. Naj bodo ženske ženstvene, saj zaradi tega pravi moški izgubé glavó. Dokler bo tako, se bo svet vrtel,“ je prepričan Jani.

Pri plošči poleg sodelujejo: igralka Medea Novak,  Neža Pajek Arambašić (klavir in tolkala) in Luka Dobnikar (kontrabas).  (Vir: RTV Slovenija, ZKP).

Več: https://zkp.rtvslo.si/sl/Sanson/JANI_KOVACIC_ZENSKE_STORIJE/ -

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.