Incurabili: Fine with me

Leto izida: 2011Področje: BluesCiljna skupina: odrasli

1 gramof. plošča

Založništvo:  Ljubljana : Radio Študent

Incurabili je tipično bluesovski projekt, osmi del v raziskovalni filmski seriji The Blues. Blues je pač veliko več kot zgolj glasbena zvrst, temelječa na značilni harmoniji in na videz minimalistični kitarski tehniki. Blues je predvsem osebna izkušnja, je stališče, drža in odnos. In vsega tega imata Bruno Subiotto in Niko Novak na pretek. O tem ne priča zgolj aktualni album, ne zgolj aktualna zasedba, to sta dokazala že z neprecenljivim vložkom v razvoj domače rockerske ustvarjalnosti.

Album Fine With je kompaktnejši, bolj strukturiran in zato tudi bolj linearen. Ni več tako izrazitih kakovostnih nihanj med posameznimi skladbami, kot smo jim bili priča na albumu Whenever You're Ready. Prav tako je opazna razlika v uporabi posameznih glasbil. Večinoma sta opustila različne piščali, eksotična glasbila in uporabne predmete, s katerimi sta improvizirala na prvencu in se naslonila na bolj klasična bluzovska in rockerska glasbila; na orglice, kitaro, bas in bobne. In predvsem na hrapave, grobe, prehlajene vokale, ki brundajo ali kričijo, včasih celo poskušajo odpeti minimalistična besedila.

Incurabili je enostaven in učinkovit duet (Bruno Subiotto in Niko Novak), ki ne komplicira in ne teži k popolnosti. Album je poleg standardnega CD-formata izšel tudi na vinilu. Posnetki ducata skladb, ki so pod taktirko tonskega mojstra Jureta Vlahoviča nastali v studiu Radia Študent, so najbolj srečni, če jih poslušate na škripajoči analogni opremi. (Vir: MMC RTV SLO).

Več: https://www.youtube.com/watch?v=bGXTDDRgKPA

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.