Filozofija med knjigami. Hotena nevednost in družbena komunikacija

sreda

15

september

Lokacija: Večnamenska dvorana Rotovž

Tip prireditve: Pogovor

Ciljna skupina: odrasli, starejši, ranljive skupine

Filozofija med knjigami
HOTENA NEVEDNOST IN DRUŽBENA KOMUNIKACIJA
 
Sreda, 15. septembra, ob 19. uri v Večnamenski dvorani Rotovž, Rotovški trg 1, Maribor
 
V letu 2020 smo se znašli v nepoznani situaciji, ki je dodobra spremenila življenjske razmere v družbi. O problemu hotene nevednosti, namenskemu zatiskanju oči pred resnico, spremembah v načinu politične komunikacije in performativni naravi jezika v družbi, se bomo pogovarjali z dr. Tomažem Grušovnikom, ki je pri Slovenski matici izdal delo Hotena nevednost, in z dr. Gašperjem Pircem, predsednikom Slovenskega filozofskega društva.

Dogodek, ki je organiziran v sodelovanju s Slovensko matico in Slovenskim filozofskim društvom, bo usmerjal mag. Igor Černe.
 
Prijave sprejemamo na prireditve.odrasli@mb.sik.si ali po telefonu 02/23 52 100.

Posebno obvestilo
Spoštovane prijateljice in spoštovani prijatelji Mariborske knjižnice,
ker želimo, da je obisk naših prireditev in dogodkov še naprej varna in prijetna izkušnja, vas prosimo za sodelovanje in upoštevanje ukrepov:
  • v prireditvene prostore vstopamo le, če smo zdravi,
  • uporabljajmo maske in si razkužimo roke,
  • upoštevajmo medosebno varnostno razdaljo 1,5 m,
  • potrebno je dokazilo o prebolevnosti, cepljenju ali testiranju na covid-19, razen za mlade do 18. leta, ki so na prireditvi skupaj z družinskimi člani.
Število obiskovalcev na prireditvah je omejeno, zato vas prosimo, da se nanje predhodno prijavite. Mariborska knjižnica bo z zbranimi osebnimi podatki ravnala skladno z zakonodajo in s Splošnimi pogoji obdelave osebnih podatkov v Mariborski knjižnici.