Harrell, Rob: Mežik

Leto izida: 2022Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Ross je učenec sedmega razreda. Kot vsak sedmošolec ima težave s sošolci, še večje pa zaradi gmote nad očesom. Zbolel je namreč za redkim očesnim rakom in obiskuje radioterapije - obsevanja, ki naj bi mu pomagala premagati bolezen. Grozi mu, da bo ostal brez očesa in mogoče celo brez vida na drugem očesu.

Ob njem je vedno sošolka in prijateljica Abby, ki ga vedno bodri in zna vedno najti prave besede. Prijatelj Isaac pa je od trenutka, ko je Ross zvedel za bolezen, poniknil. Kmalu se izkaže, da ga nekdo od sošolcev sabotira, saj objavlja grozne »meme« na njegov račun. V šoli pa se pripravlja šov talentov, ki ga organizira najlepša sošolka v razredu. Rossov edini talent je risanje stripov kjer v glavni vlogi nastopa Batpig, kmalu pa odkrije, da ima še enega, ki ga bo lahko pokazal tudi na šovu talentov. Mu bo kljub bolezni uspelo?

Odličen roman, kjer poleg odnosov doma, s prijatelji in v šoli, skozi prvoosebno pripoved spoznamo tudi osebne stiske v boju z zahrbtno boleznijo.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.