Kodrič Filipić, Neli: Fronta

Leto izida: 2021Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Fronta je spletni radio, ki ga upravlja Soška skupaj s svojimi kameradi. Med kamerade sodijo še Vanja, Luna, Karlo in Beno. Soška je glas Fronte, največkrat pa sta akterja Benito in Karlito, ki se rada prepirata, pretepata in sploh provocirata. Luna je zaverovana v svojo nepopolnost, saj sta zanjo lepota in bolečina kot siamski dvojčici, hkrati pa ima težave z anoreksijo. Vanjo, ki je zaljubljena v Luno, skrbi, da bo le ta vnesla vase vsaj kaj hrane, hkrati pa se težko spoprijema s svojim spolom, saj bi bila raje fant kot dekle. Tudi Karlo in Beno imata vsak svoje težave.

Iskanje identitete je prisotno pri vseh najstnikih v knjigi. Neuslišane ljubezni se prepletajo z uživanjem raznih substanc in zabavo med počitnicami. Po eni takšni noči, se naslednjega dne nihče ne spomni kaj točno se je zgodilo. Obeta se nam najstniška nosečnost, ljubosumje, pa tudi drugi zapleti.

Ko na televiziji naznanijo, da je pogrešan najstnik z zanimivim imenom Sever Jug, se za Soško in njeno Fronto odpre pravo detektivsko odkrivanje. Za vsakega od njih je Sever Jug fant, ki so ga srečali in vsak od njih ga vidi tako, kot si ga želi videti. Skrivnostni posebnež pa se igra z njimi in jim pušča namige.

Eden od teh namigov jih pelje na obmejno območje, kjer so migrantske poti in tam preživijo nekaj dni. Ker so jim na vlaku ukradli telefone in se niso javili staršem, so ti zagnali preplah. Izgledalo pa je kot, da so najstniki žrtve prevarantov črnega neta, saj je bila Fronta del črnega neta in je nadzirala vse, ki so se na ta radio priklopili. Zapleteno, a zanimivo se zgodba zavija in odvija, kot je značilno za najstnike in njihove težave.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.