#obraziknjige

25

junij

2021

Tip prireditve: Razstava

Ciljna skupina: mladi, odrasli, starejši, ranljive skupine

Fotografski natečaj in razstava #obraziknjige
Od 24. 6. do 31.8. 2021 na ogled na Rotovškem trgu v Mariboru.

Od marca do konca maja 2021 je v Mariborski knjižnici potekal fotografski natečaj #obraziknjige.  

Na natečaj je prispelo 31 fotografij (po elektronski pošti) ter 64 fotografij, ki so jih ljudje objavili na Facebooku s ključnikom #obraziknjige, skupaj torej 95 fotografij.
Komisija v sestavi Branimir Ritonja (Fotoklub Maribor), Miha Horvat (MKC Maribor, vodja projekta konS.MB - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost) in Aleš Šopinger (Mariborska knjižnica) je naredila izbor najboljših, najbolj izvirnih ter domiselnih fotografij. 
Njihove avtorje smo nagradili. nekaj fotografij pa natisnili in jih razstavili na Grajskem trgu, v okviru festivala - Dnevi knjige  v Mariboru – ko te napiše knjiga 2021, ki je potekal od 18. 6. do  24. 6. 2021.

Na razstavljenih fotografijah je tudi QR koda preko katere se lahko »sprehodite« še po naših virtualnih razstavah povezanih z natečajem. Tukaj si že lahko ogledate razstavljene fotografije kolegov iz Knjižnice Franca Ksavra Meška Ormož, vabljeni pa ste tudi k ogledu drugih fotografij, ki so prispele na natečaj po elektronski pošti.

Oglejte si, kdo je vse sodeloval tudi na FB Mariborske knjižnice.

V času poletnih počitnic (od 24.6. do 31.8.2021) se je razstava #obraziknjige preselila iz Grajskega trga še na Rotovški trg v Mariboru. Vabljeni k ogledu!