Fotografski natečaj #obraziknjige je zaključen

Spoštovani
sporočamo vam, da je fotografski natečaj #obraziknjige, ki je potekal do 31. maja, zaključen. 

Na natečaj je prispelo 31 fotografij (po elektronski pošti) ter 64 fotografij, ki so jih ljudje objavili na Facebooku s ključnikom #obraziknjige, skupaj torej 95 fotografij. Komisija v sestavi Branimir Ritonja (Fotoklub Maribor), Miha Horvat (MKC Maribor, vodja projekta konS.MB - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost) in Aleš Šopinger (Mariborska knjižnica) je naredila izbor najboljših, najbolj izvirnih ter domiselnih fotografij. Njihove avtorje bomo nagradili. nekaj fotografij pa natisnili in jih razstavili na Grajskem trgu, v okviru festivala - Dnevi knjige  v Mariboru – ko te napiše knjiga 2021, ki poteka od 18. 6. do  24. 6. 2021.

Na razstavljenih fotografijah je tudi QR koda preko katere se lahko »sprehodite« še po naših virtualnih razstavah povezanih z natečajem. Tukaj si že lahko ogledate razstavljene fotografije kolegov iz Knjižnice Franca Ksavra Meška Ormož, vabljeni pa ste tudi k ogledu drugih fotografij, ki so prispele na natečaj po elektronski pošti.

Oglejte si, kdo je vse sodeloval tudi na FB Mariborske knjižnice.

V času poletnih počitnic (od 24.6. do 31.8.2021) se bo razstava iz Grajskega trga preselila še na Rotovški trg v Mariboru.