Osés, Beatriz: Erik Vogler in smrt v toplicah

Leto izida: 2022Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Mesec dni po razrešitvi bremenskih zločinov oče prepričuje Erika Voglerja, da resnično potrebuje oddih in počitnice z babico. Tokrat, ga čaka obisk luksuznega zdravilišča v severni Italiji poleg jezera Como. Nebeška Aida so najbolj razkošne in prestižne toplice v Italiji, vodi pa jih babičin prijatelj. Erik se najprej upira, a blatne kopeli ga vseeno preveč mikajo, da končno le pristane.

Ko z babico prispeta v zdravilišče, ga pričaka prvo presenečenje. Družbo jima bo delal tudi čudaški fant Albert Zimmer. Tudi tokrat se Erik ne bo izognil umoru. Priča je umoru starke s turbanom v blatni kopeli. Toda, ko odhiti na recepcijo, da bi prijavil smrt starke, mu nihče ne verjame. Še bolj postane sumljiv, ker v blatni kopeli ni ne duha ne sluha o kakšnem truplu. Vsi imajo sedaj Erika za norega ali lažnivca. Nekdo pa je prikril zločin in skril truplo.

Le kako jim bo dokazal, da se je umor res zgodil? Zastrupljena multimilijonarka, grožnja s smrtjo   in diktatorska babica, kako bo vse to Erik preživel? Mogoče pa bo ravno Albertova pomoč ključna. Le kako se bo tokrat razrešila uganka?

Odlično nadaljevanje romana Erik Vogler in zločini belega kralja, za mlade ljubitelje groze, kriminalk in detektivk.

Odlomek iz knjige:
Bil je priča groznega dogodka. Prepričan je bil, da je nekdo v tistem zdravilišču umrl. To mu je bilo tako kristalno jasno, kot je jasna sestava termoaktivne hialuronske maske. Čeprav v dvorani z blatnimi kopelmi ni bilo nobene sledi; čeprav nihče ni vedel, kdo naj bi bila umorjena gostja; čeprav ni poznal njenega imena in ni vedel, v kateri suiti je bila nastanjena. On je vedel, da se je zgodil zločin. (str. 39)

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.