Dirdeny, Stan: Vagabundi [1]. Volčja zgodba: mladinski fantazijski roman

Leto izida: 2018Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Mladinski fantazijski roman se začne z Volčjo zgodbo. Glavni junak Gabriel in njegova sestra Maya uživata ob jezeru v zimskem veselju. Ob povratku domov pa ju napade trop volkov. Da bi rešil sestro, jo pošlje po pomoč v vas, sam pa se spoprime z volkom, ki ga ugrizne v nogo. Po ugrizu med volka in Gabriela stopi neznanka, ki volka ustavi. Kljub ugrizu pa jo Gabriel dobro odnese, no skoraj. Kmalu se zgodba začne zapletati in pričnemo spremljati spreminjanje fanta v volkodlaka. Spoznamo tudi Gabrielove prijatelje, ki v nadaljevanju zgodbe tudi postajajo fantastični junaki. Zgodba postane še bolj napeta, ko junaki dobijo nalogo, da morajo raziskati ruševine gradu, ki je nekoč stal na tem območju, pri tem početju jim pomaga detektiv Robert. Razne uganke jim odkrivajo vedno nove skrivnosti. Prijateljica Rebecca se začne spominjati in odkrije, da je čarovnica. S plesom in poznavanjem čarovniškega jezika prinese v zgodbo še dodatno dimenzijo, ki jo nadgradi tako, da tudi Gabriela nauči čarati. Vstop v podzemni svet in srečanje s Smrtjo nas pripravi na nadaljevanje.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.