Dirdeny, Stan: Vagabundi. [5/1,2], Nesmrtna elita : mladinski fantazijski roman

Leto izida: 2022Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Peti del Vagabundov ima naslov Nesmrtna elita. Naši junaki so še vedno v časovni zanki. Gabrielu, Casperju, Mayi, Leonidi, Sarah in Robertu se pridruži tujec, možakar, ki je močnejši od Gabriela in predvsem zelo izkušen. Izkaže se, da je njihov prijatelj, ki tudi potuje po času in dimenzijah, vendar kdo Scott je še ne izvemo.

S prihodom v Casperjevo trdnjavo se Vagabundi spoprimejo s staranjem in smrtjo najboljšega prijatelja. Vendar se pojavljajo nove skrivnosti in zapleti. Naslednja točka na poti popotnikov je obisk čarovniškega mesta, kjer živijo iluzionisti ali drugače imenovani tatovi teles. Kdo so ostaja še uganka. Vendar je potrebno izpostaviti, da Vagabundi ne rešujejo le sebe, ampak prihodnost celotnega človeštva.

V drugem delu Nesmrtne elite se zgodba nadaljuje v mestu Elitnikov. Vagabunde zaprejo, a se Gabriel uspe rešiti. Vagabundi so se zopet znašli v situaciji, ko jim nič ni znano. Zanimivo je srečanje Gabriela s Holugom, ki igra vlogo mestnega vodiča.

Govora je o legendah v katerih nastopajo obiskovalci izpred več kot petsto let in o Horianu. Hkrati Gabriel izve, da je nekje v mestu Elitnikov zaprta tudi Lava. Poleg načrta, da reši svoje prijatelje je še vedno njegova naloga rešiti tudi njegovo ljubezen. Tu mu na pomoč pristopi tudi Clara, ki ga odpelje v šolo, kjer bo bolje spoznal kako razmišljajo Eltniki. Seveda pa se kmalu zaplete, saj se Gabriel izda in ga skoraj uničijo. Ko mu le uspe najti prijatelje, pa se odkrivajo paralelni svetovi in prepleti časovnih zank. Tudi starec Sidment zgodbo še dodatno zaplete.

Mogoče pa je le nastopil čas, da Vagabundi opravijo nalogo za katero so bili poslani v dotični čas.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.