Dirdeny, Stan: Vagabundi. [4/3], Horianove jame: mladinski fantazijski roman

Leto izida: 2020Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

V tretjem delu Horianovih jam spoznamo očeta volkodlakov, ki je bil na otoku Samoara zaprt v jamo, priklenjen v verige. Spoznamo tudi, da je Gabriel sin velikega Horiana. Njegovo pravo ime Sinuel Dan mu sicer ne pomeni nič, kmalu pa izve, da je umrl leta 1650 in da je pokopan v sarkofagu na katerem piše »poslednji vagabund«. Čeprav se sliši nenavadno, spozna tudi svojo mater, ki je čarovnica. Prav od staršev, za katera prvič sliši, izvirajo vse sposobnosti, ki ju ima Gabriel.

Še vedno pa ne vemo, kaj čaka Roberta, ki ga je ugriznil Mračnjak. Izvemo pa, da so bili Mračnjaki včasih volkodlaki. Zgodba se zapleta, sploh ko se pričnejo priprave na veliko bitko med volčjim ljudstvom in čarovnicami. Ko se naši prijatelji z jadrnico podajo po vojaško pomoč, se Gabriel in Casper po pomoč podata po drugi poti. Spoznata bitje podobno pajku, poimenovano Arahin in iščeta spečo kraljico v gradu.

Naši junaki so ujeti v časovno zanko, kako jim bo uspelo rešiti vse zagate pa bomo najbrž izvedeli šele v nadaljevanju Vagabundov.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.