Dirdeny, Stan: Vagabundi [3]. Časovna past: mladinski fantazijski roman

Leto izida: 2019Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Zgodba Vagabundov in njihovega potovanja se nadaljuje. Gabriel se z enim od svojih prijateljev in sopotnikov znajde v kraterju, ampak ne ve, kje sta in v katerem času sta. Kmalu izvemo, da sta pristala v prihodnosti, v dimenziji, ki je še ne poznamo. Piše se leto 6323, in to je točno 500 let po sodnem dnevu, ki je vse spremenil. Naša sedmerica je v tem delu razkropljena, ves čas se iščejo in čakajo drug na drugega. Kako je to mogoče? Zaradi spora so se naši junaki znašli v časovni zanki. Predvsem Gabriel preskakuje časovna obdobja in se v puščavskem svetu pojavi vsakih 21 let. Medtem, ko on ostaja enak, se ostali starajo. Vedno več skrivnosti se prepleta, Gabriel pa mora ugotoviti kako presekati časovno past. Proti koncu knjige ugotovimo, da so junaki kar naenkrat preskočili vse časovne okvire in so se znašli v prazgodovini, v času 50.000 let pr.n.št. in odpravljajo se v kraljestvo prekletih, v Horianove jame.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.