Dirdeny, Stan: Spiritus dei. Del 2. P. S. I. Center za posmrtno inteligenco: mladinski fantazijski roman

Leto izida: 2021Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Potem, ko v prvem delu (Spiritus dei. Del 1, Izgubljeni pergamenti) Tim doživi bližnje srečanje s strelo in ostane sam brez staršev zanj skrbi Liza. Čeprav se mu zdi, da se do njega obnaša kot do otroka, pa se kmalu v njem začnejo prebujati tudi drugačna čustva.

Sicer pa Tim in Dorian pospešeno raziskujeta Ledeno steno, Tim pa preučuje tudi postopke elektronskega zvočnega fenomena in paranormalnega. Vse bolj ga zanima snemanje duhov. Ko izgineta prijateljica Lucy in njena mama, se začne iskanje pogrešanih. Prav Tim in Dorian najdeta Lucy mrtvo in prav z njeno pomočjo Tim odkrije svoje sposobnosti zaznavanja duš pokojnih. Tim je še bolj odločen, da bo raziskal in razkrinkal vse skrivnosti Organizacije.

Poseben pomen pa ima najdba skrite jame, kjer je veliko nagrobnih kamnov in oltar, kar se izkaže za odlično lokacijo za raziskovanja. V zgodbo vstopi še novi prijatelj, fant z imenom Paul, ki je pravi računalniški genij. Ko trije prijatelji kar dvakrat komaj uidejo smrti, postane jasno, da z Organizacijo ni heca in da so se stvari pošteno zapletle.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.