Dirdeny, Stan: Spiritus dei. Del 4. Zgodba brez konca: mladinski fantazijski roman

Leto izida: 2021Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Zgodba brez konca je 4. del Spiritus dei. Tim je zaradi Organizacije izgubil že veliko svojcev in prijateljev, zadnji med njimi je bil Dorian. Prav zato se odloči, da ga bo pripeljal nazaj iz onostranstva. Vseeno pa mu poleg punce Lize ob strani stoji prijatelj Paul. Prav z njim se poda v raziskovanje, kdo je dr. Core. Ko ugotovita, da on že tisoč let čaka na trenutek, da se bo maščeval tistim, ki ga zatirajo, se zgodba zaplete.

Tim se poda s pergamenti in mečem v Ledeno steno, kjer s pomočjo tihih mož prestopi na drugo stran. Sledi neverjetna izkušnja v onostranstvu, kjer spozna prvi nivo in belo podobo po imenu SUP. Spozna, da se Stražarji delijo na Spiritus Dei, vrhovne duhove in Equites Ignea, ognjene konjenike. Ko se premakne na višji nivo doživi popolnost in vidi dimenzije, ki si jih nihče na zemlji ne bi mogel niti zamisliti.

Tim spozna, da je njegova naloga premagati dr. Cora. Spozna pa tudi, da je prijateljstvo največji dar, ki se ga ne da kupiti, ne z denarjem in ne s položajem. Knjiga se konča s poroko in simbolom bele golobice. Prav je, da upanje ostaja! Seveda sledi še peti del.

 

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.