Dirdeny, Stan: Spiritus dei. Del 3. Tisočletna skrivnost: mladinski fantazijski roman

Leto izida: 2021Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

V tretjem delu Spiritus Dei se Tim in Dorian v Organizaciji spopadeta z varnostniki zaradi Dorianovih sposobnosti. Zaradi poškodb v pretepu je Dorian zadržan v ambulanti. Medtem Tim postane mladi raziskovalec in spozna kaj pomeni biti prostovoljec.

Najpomembnejše pa je vsekakor nova skrivnost s katero se Tim spoprime. Tim prestopi na drugo stran, sicer za kratek čas, tam pa sreča duh Lucy in tudi svoje mame. Kmalu ugotovi, da obvlada reiki in druge paranormalne sposobnosti.

Ko Ilona obvesti Tima, da bo Dorian usmrčen, se takoj odloči, da ga bo obiskal. Ker spozna, da mu ni pomoči, saj so ga s poizkusi povsem izželi, se z njim pogovori o prehodu na drugo stran in ga pomiri.

Tisočletna skrivnost se našemu junaku začne odkrivati ob odkritju skrite soteske, kjer naleti najprej na Samuela, ki je zanj skrbel takoj po nesreči s strelo, nato pa še na 21 postav z meči v črnih ogrinjalih s kapucami. To so vrhovni duhovi Spiritus dei, ki ga posvetijo v povsem neverjetne skrivnosti.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.