Digitalne zbirke doma in po svetu

Digitalna knjižnica Slovenije - dLib.si

Digitalna knjižnica Slovenije Slovenije - dLib.si je spletni portal za dostop do slovenskega digitaliziranega znanja in kulturnih zakladov. Ponuja prosto iskanje po virih in dostop do digitalnih vsebin: člankov, fotografij, zemljevidov, plakatov in zvočnih posnetkov.

Kamra

Regijski porta Kamra je spletni informacijski sistem, ki združuje informacije z različnih področij. Portal z enega mesta omogoča dostop do digitaliziranih vsebin, polnih besedil, informacij, programov in projektov ter s tem skrajšano, poenostavljeno in bolj ciljano iskanje podatkov. S personalizacijo vsebin in prostorsko orientiranimi elektronskimi servisi je poudarjena  dejavna vloga kulturne politike pri oblikovanju regijske ureditve, uporabnikom pa omogoča kreativno sodelovanje v kulturnem in socialnem dogajanju v njihovem okolju.
Oglejte si promocijski video...

Europeana

Europeana je evropska digitalna knjižnica z digitaliziranimi slikami, besedili ter zvočnimi in video posnetki. Ponuja dostop do evropskih kulturnih zakladov v digitalni obliki.

Poleg gradiv knjižnic ponuja tudi gradivo muzejev, arhivov in multimedijskih arhivov (npr arhivov radia in televizije, filmskih arhivov itd.

Štajerci.si

Biografski leksikon Štajerci.si nastaja sproti in se dopolnjuje s podatki o znanih osebnostih iz zgodovine in sedanjosti vsak dan. Predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom vplivale na vsa področja življenja v vaseh, mestih in pokrajini. Zbirka imen raste in se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.