Digitalne zbirke doma in po svetu

Obrazi slovenskih pokrajin

Portal Obrazi slovenskih pokrajin  je spletni biografski leksikon znanih osebnosti slovenskih pokrajin ter Slovencev v zamejstvu in po svetu. Vanj so združene biografije, objavljene v regijskih leksikonih: Celjskozasavski.si, Dolenjski biografski leksikon, Gorenjci.si, Koroški biografski leksikon, Pomurci.si., Primorci.si, Spodnjepodravci.si in Štajerci.si. Portal upravlja Mestna knjižnica Kranj v sodelovanju s slovenskimi osrednjimi območnimi splošnimi knjižnicami.  

Digitalna knjižnica Slovenije - dLib.si

Digitalna knjižnica Slovenije Slovenije - dLib.si je spletni portal za dostop do slovenskega digitaliziranega znanja in kulturnih zakladov. Ponuja prosto iskanje po virih in dostop do digitalnih vsebin: člankov, fotografij, zemljevidov, plakatov in zvočnih posnetkov.

Digitalna knjižnica Slovenije - dLib.si: abecedni seznam serijskih publikacij (časopisje in članki)

Kamra

Regijski porta Kamra je spletni informacijski sistem, ki združuje informacije z različnih področij. Portal z enega mesta omogoča dostop do digitaliziranih vsebin, polnih besedil, informacij, programov in projektov ter s tem skrajšano, poenostavljeno in bolj ciljano iskanje podatkov. S personalizacijo vsebin in prostorsko orientiranimi elektronskimi servisi je poudarjena  dejavna vloga kulturne politike pri oblikovanju regijske ureditve, uporabnikom pa omogoča kreativno sodelovanje v kulturnem in socialnem dogajanju v njihovem okolju.
Oglejte si promocijski video...

Europeana

Europeana je evropska digitalna knjižnica z digitaliziranimi slikami, besedili ter zvočnimi in video posnetki. Ponuja dostop do evropskih kulturnih zakladov v digitalni obliki.

Poleg gradiv knjižnic ponuja tudi gradivo muzejev, arhivov in multimedijskih arhivov (npr arhivov radia in televizije, filmskih arhivov itd.