Arh Centrih, Darja: Presneti deveti

Leto izida: 2020Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Presneti deveti je prvenec Darje Arh Centrih. Avtorica, sicer učiteljica angleščine in francoščine, nas popelje v svet odraščanja, sprejemanja in odkrivanja najstniških sprememb in prvih zaljubljenosti.

Glavna junakinja je Zala Bevc, učenka devetega razreda, ki se spopada z najstniškimi problemi. S prijateljico Majo in prijateljem Vidom se pripravlja na zaključek osnovne šole. Prva težava s katero se mora spoprijeti je izbor plesalca za valeto, ki se približuje. Nato pa je tu še dejstvo, da Maja noče spregledati očitnega in sicer, da je Vid zaljubljen vanjo. Zali se zdi, da bi bila odličen par.

Sama se tudi znajde na precepu. Na eni strani imamo Filipa, ki jo privlači, ampak razen pomoči, ki mu jo nudi pri matematiki, vse ostalo ne poteka, kot si je Zala zamislila. Potem je tu še Lovro, s katerim se pripravlja na šolsko tekmovanje. Ampak Lovra pozna že od malega in ves čas jo nekaj heca in zafrkava.

Kdo bo Zalin soplesalec in kako se bo razvijalo njeno ljubezensko življenje? Zala bo gotovo našla pravo pot, kakšna bo, pa boste spoznali ob prebiranju knjige. Čaka vas zanimiv mladinski roman, ki vam bo dal veliko misliti o odraščanju in zaljubljenostih.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.