Dan Mariborske knjižnice 2013

6

junij

2013

Lokacija: Rotovški trg

Tip prireditve: Drugo

Ciljna skupina: otroci, mladi, odrasli

Rotovški trg je postal v četrek, 6. junija 2013 središče kulturnega dogajanja v Mariboru. Mariborska knjižnica je na njem, kot osrednjem prireditvenem prizorišču, priredila Dan Mariborske knjižnice. Namen dogodka je bil predstaviti knjižnico in knjižnične storitve, se zahvaliti uporabnikom za vso podporo ter trgu vsaj za en dan vrniti dostojanstvo in ugled, kot si ga zasluži. 
Dan Mariborske knjižnice pa je potekal torej tudi v v znamenju uspešnega dogovora glede nadaljevanja gradnje nove mestne knjižnice. 

Več o tem v obvestilu za medije...   

Dogodka sta se poleg dr. Andreja Fištravca, župana Mestne občine Maribor, udeležila tudi Edvard Čagran, župan Občine Šentilj in Joško Manfreda, župan Občine Lovrenc na Pohorju, kjer ima Mariborska knjižnica svoji enoti. Seveda pa so se nam pridrižili tudi ambasadorji Mariborske knjižnice: Darja Kramberger, Andrej Brvar, Tone Partljič, mag. Aco Prosnik in mag. Franci Pivec.

Kaj vse se je dogajalo? 

  • 10.00 - 11.30 - Afrika v pravljici in ritmu. Pripovedovanje afriških zgodb za otroke ob spremljavi tolkalcev. Pripovedovali so pravljičarji Mariborske knjižnice: Andreja Erdlen, Agica Kovše, Igor Černe in Robert Kereži. Glasba: Tina Sovič & Mala Afrika (Daniel Marinič, Tamara Povh, Petra Hudrap).
  • 12.00 - 13.00 - Polepšajmo Rotovški trg: srečanje z novinarji, ambasadorji Mariborske knjižnice in Mariborčani.
  • 13.00 - 17.00 - Knjižnica se predstavi. Čitalnica pod arkadami, vodstva po knjižničnih prostorih, ogled Bibliobusa, predstavitev glasbenih in filmskih zakladov iz CD-teke in Filmoteke, izposoja igrač iz igroteke, promocija e-knjig, projekta Biblos, gostovanje Semenske knjižnice in predstavitev CAAP.
  • 17.00 - 18.00 - Afriški utrip. Pripovedovanje afriških zgodb z delavnico za otroke. Pripovedovali so pravljičarji Mariborske knjižnice: Andreja Erdlen, Agica Kovše, Igor Černe in Robert Kereži. Glasba: Tina Sovič & Mala Afrika (Daniel Marinič, Tamara Povh, Petra Hudrap).
  • 19.00 - 20.30 - Literarna postaja z Lidijo Gačnik Gombač in Borutom Gombačem. Pogovor s pesnico, prevajalko, našo bibliotekarko ter letošnjo Glazerjevo nagrajenko in priznanim pesnikom, pisateljem in dramatikom. Z njima se je pogovarjala Danica Križanič Müller.
  • 20. 30 - 22.00 - Koncert skupine Kvinton. Dan smo zaključili s skupino, ki s prepletom folka, rocka, bluesa in avtorskih besedil ustvarja posebno atmosfero. Kvintoni so na svoji zadnji plošči Balade na bledečih tleh uglasbili pesmi Boruta Gombača.

V okviru programa Dneva Mariborske knjižnice je bila prejšnji teden v Knižnici Tezno že izpeljana prireditev TAM na razstavi, spletu in filmu. Več o tem...

Rotovški trg

Rotovški trg, Maribor

Opis lokacije...