Dabos, Christelle: Zrcalka. Knj. 2, Izginotja v Mesečini

Leto izida: 2019Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

V drugem delu  Zrcalke, z naslovom Izginotja na Mesečini, Ofelija spoznava Pol, mesto Oblakovo in sam dvor. Dobi tudi posebno delo, saj postane podpripovedovalka in mora družinskemu duhu Faruku pripovedovati zgodbe. Kljub nežnemu glasu in nevajena nastopanja se Ofelija spoprime z novo nalogo. Stric ji pošlje knjigo animičanskih zgodb, s katerimi si pomaga. Ker je družinskemu duhu nekaj na njej všeč, si s tem nakoplje dodatne sovražnike na dvoru.

Zadeve se dodatno zapletejo, ko se na obisk povabi cela njena družina, ki naj bi prisostvovala poroki med Thornom in Ofelijo. Ko sorodniki prispejo, bodoči zet poskrbi, da jih nastani v letovišču, daleč stran od dvora. Kmalu začnejo na Mesečini izginjati pomembni ljudje. Vsi, ki so izginili so od Boga prejeli grozilno pismo. Tudi Ofelija je deležnega podobnega pisma, ki jo nagovarja naj se ne vrača na dvor.  Ko izgine tudi veleposlanik Archibald, se Ofelija znajde v neprijetni situaciji, da mora v enem dnevu najti pogrešane.

Hkrati se njen zaročenec ves čas trudi, da bi bila čim manj vpletena v spletke dvora, kar pa mu ne uspeva najbolje. Ofelija s svojo nerodnostjo in sposobnostjo zaiti v največje katastrofe nezavedno vpliva predvsem na svojega bodočega moža. Tudi med njima se odnos vedno bolj spreminja in oba spoznavata drugačen obraz bodočega partnerja, hkrati pa spoznavamo celotno družinsko ozadje.

Zapleten in hkrati neverjetno vznemirljiv fantazijski roman, nas ne pusti ravnodušnih, ampak nasprotno komaj čakamo na nadaljevanje ter nove zaplete in razplete.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.